okt 132019
 

Vi har valgt at flytte bæverne og ulvene til samme tidspunkt i vinter. Det vil sige, der er spejdermøde for alle fra kl. 18.00 til  19.30. 

Til foråret er planen atter at holde bævermøder fra kl. 16.00 til 17.15. Til den tid er alle børn, som skal starte i børnehaveklasse efter sommerferien 2020, også meget velkommen til at komme til spejder sammen med dem, som går i 0. eller 1. klasse.

Første gang bliver tirsdag d. 24. marts 2020 kl. 16.00.

sep 292019
 

Otte af de sejeste ulveunger fra KFUM-spejderne, Sct. Catharinae gruppe i Hjørring kunne lørdag eftermiddag stolt vise et lille metalmærke frem, hvor der stod 20 kilometer på. Spejderne, der er 8 – 9 år brugte lørdagens forholdsvis gode vejr til at gå 20 kilometer i Hjørrings midtby og  gennem de grønne områder. I løbet af dagen kunne pigerne frit vælge mellem forskellige ruter fra 1 til 3 kilometer. Alle ruterne udgik fra vores spejderhus i Overgade, og de gik bl.a til Christiansgave, forbi tre kirke, rundt om Femhøje og den mest populære 3 km rundt om søen i Svanelunden og rundt Folkeparken.

Spejderne mødte mange glade mennesker på deres ture, og talte med en masse – især hundeejere fik spejderne en snak med, da de alle er ret glade for dyr. Den store tordenbyge omkring middagstid undgik spejderne, idet det passede så fint med at de alle var tilbage i spejderhuset, lige da regnen startede, så ingen af os blev rigtig våde. I spejderhuset var der et bord med forfriskninger og drikkevarer. Der skulle jo noget energi til at gå de mange kilometer. Og det hele var da også spist, da vi var færdige.

Ved start blev der udleveret en figur med 20 felter på, som skulle streges ud efterhånden som turene blev tilbagelagt. Som udgangspunkt satsede spejderne på at gå 10 km, men de blev hurtigt rundet. Derefter gik der lidt sport i at nå 20 kilometer, inden forældrene kom og hentede nogle meget trætte spejdere. Det ses dog ikke på billedet af spejderne, som stolt viser deres kilometerscore frem.

Tak for en fantastisk dag med god humør og god energi.

sep 012019
 

Så er vi kommet godt i gang – og til opstart fik vi lavet god mad. Flere har spurgt efter opskriften på maden til denne aften, og den kan I finde her. 

Vi har fået lavet et spændende program for resten af året. Dette program kan forøvrigt også ses et sted på vores hjemmeside. Vi regner med,  at vi skal være ude så meget som overhovedet muligt – så husk at tage tøj på til det.

Spejderstartgryde

aug 042019
 

Vi starter igen tirsdag d. 20. august 2019 kl. 17.00. Alle spejdere, som er meldt ind, har fået indbydelsen. Vi mødes alle spejdere, forældre og søskende, som har lyst, og laver mad over bål sammen. Spejderne får årsstjerner, og der er et par stykker, som skal have spejdertørklæde. Desuden vil lederne fortælle lidt om programmet for det første halve spejderår.

Alle er velkommen denne aften, vi vil dog gerne have det at vide, så der kan være mad nok. 

De almindelige spejdermøder starter igen tirsdag d. 27. august. Vi har fået ny leder til de mindste, idet en af de store spejdere kommer og er leder sammen med en af de erfarne ledere til Bæverenheden, som mødes kl. 16.00 til 17.15.

Vi har plads til flere børn i alderen 6 – 8 år på dette tidspunkt.

mar 142019
 

Vi, KFUM-spejderne, Sct. Catharinae gruppe i Hjørring, kunne til vores generalforsamling i år uddele en 75 års stjerne til en af vores spejdere, idet Søren Hermansen har været spejder i 75 år. Det er ikke noget, der sker så ofte i en spejdergruppes historie, derfor er gruppen også meget stolte af denne begivenhed. Faktisk er der kun uddelt tre 75 års stjerner i alt i KFUM-spejdernes historie indtil nu.

Søren har ikke altid været spejder i denne gruppe, men da han kom til Hjørring kom han hurtigt med og var gruppeleder i mange år. I løbet af årene har Søren været leder for alle aldersgrupper inden for spejderne. Søren sluttede med at være leder for et par år siden, hvor han i de sidste mange år var bæverleder, leder for de yngste spejdere. Gruppeleder Susanne Rævdal fortalte på generalforsamlingen om Søren, at selv om Søren ikke kommer til ugentlige spejdermøder, kan gruppen altid regne med hans hjælp til fællesarrangementer, og at han gerne giver en hånd med ved oprydning og vedligeholdelse af spejdernes område.

Spejderne får en stjerne af metal, når de har været spejdere i henholdsvis 10, 25 og 50 år. En 75 års stjerne tildeles kun efter en indstilling til hovedbestyrelsen.  Hovedbestyrelsesmedlem Katrine Thørring kom til generalforsamlingen og overrakte Søren Hermansen det fysiske bevis for 75 år som spejder. Spejderne fra troppen havde forberedt nogle spørgsmål til Søren, så det blev Søren selv, der fortalte om, hvordan det var at være spejder for så mange år siden. Søren blev bl.a. spurgt om, om spejderne var dovne den gang. Det kunne Søren svare meget klart og hurtigt på, at det var de ikke. Ligeledes spurgte spejderne om, om lederne var sure den gang. Søren svarede, at det var de ikke, han har kun mødt spejdere med godt humør, ellers var han ikke blevet ved med at være spejder i så mange år. Søren måtte også fortælle lidt om det udstyr spejderne havde den gang. Så er nutidens soveposer og liggeunderlag næsten helt luksus i forhold til dette.

nov 072018
 

Jubii – vi har fået bålhytte!

Vi er meget glade for, at vi har fået så flot en bålhytte, som, vi håber, vil blive til glæde for spejderarbejdet her i gruppen og også husets andre brugere. Andre i nærområdet er også meget velkommen til at benytte den efter aftale, det kan være SFO’er eller andre foreninger. 

Tak til Claus Thomsen, gruppeassistent, som i den første del af processen hjalp med os med at finde ud af, hvad det var vi ville have og hvad der rent faktisk var muligt. Og tak til Lars Hansen, kasserer i vores gruppe, som da vi havde bestemt hvad, har kørt projektet i mål ved at holde kontakten til kommunen og leverandøren.

Tak til Aage Møller Pedersen som har taget nogle gode billeder af denne store begivenhed til vores hjemmeside med mere.  Aage har også været spejder her.

Tak til vores Brass Band, fordi I kom og gjorde aftenen lidt mere festlig. Brass bandet spillede mens vi andre spiste suppe, som var lavet over bål.

En stor tak til vores sponsorer. Det er Y´s Mens klubben Vendelbo, Sct. Georgsgilderne i Hjørring, Ungdomshuset samt SparNord-fonden. Også tak til Lionsclub for donation til udstyr til at lave mad over bål.

Vi håber, at bålhytten vil være rammen om mange dejlige spejderstunder, og også at andre i nærområdet vil få øje på hytten og bruge den.

jul 312018
 

Traditionen tro starter vi i gruppen med et fælles møde for spejdere i alle aldre. Vi mødes kl. 17,00 i haven til vores spejderhus med indgang fra Overgade. Vores officielle adresse er Østergade 31. Vi skal spise sammen, uddele årsstjerner, have oprykningsceremoni og høre om spejderarbejdet  det næste stykke tid. Vores indbydelse til aftenen kan ses herunder. Nye børn, som kunne tænke sig at være spejdere, er også meget velkomne denne aften, kontakt venligst gruppeleder Susanne Rævdal på a-mail: susanne@spejdernet.dk  hvis I er interesseret.

Spejderstart 2018 invitation

Vi glæder os til at starte igen efter en dejlig sommer.

jan 112018
 

Hvis i klikker på program og bæver, kan I se, hvad bæverne skal lave indtil sommerferien. Vi kan selvfølgelig godt finde på at bytte lidt rundt på programmet, hvis der bliver behov for det.

Vi vil også gerne, at I husker at tage varmt tøj på, så vi kan være ude. Vi vil så vidt som muligt være ude hele bævermødet fra nu af. 

Vi har stadig plads til et par bævere mere i flokken, så hvis I kender nogen, er I altid velkomne til at tage en kammerat med, så de kan se, hvad vi laver.

okt 212017
 

Efter et års pause er vi glade for, at vi igen kan invitere til Julekalenderløb. Det er et arrangement, som har fundet sted i mere end 30 år i gruppen. Det handler om at få en hyggelig aften med spejdere og deres familie ved at gå en tur rundt i byens centrum, hvor der vil være forskellige opgaver, der alle er med til at vi kommer i julestemning. Posterne med opgaverne findes ved at åbne lågerne i en julekalender, og denne aften skal vi åbne alle 24 låger. Når alle opgaver er løst, er der æbleskiver og noget varmet at drikke i spejderhuset.

Vi mødes i Ungdomshuset i den store sal tirsdag d. 28. november kl. 18.30. Som det fremgår af den vedhæftede indbydelse er der tilmelding af hensyn til indkøb af æbleskiver.

Julekalenderløb 2017 indbydelse.pub

jul 042017
 

Lige nu holder spejderne sommerferie fra de ugentlige spejdermøder. Der venter dog en stor spejderoplevelse i sommerferien, idet vi deltager i Spejdernes Lejr 2017 sammen med 38.000 andre spejdere fra hele landet og også fra udlandet.

Når vi starter igen efter sommerferien tirsdag d. 15. august, hvor alle spejderne, deres søskende og forældre inviteres til aftensmad, vil vi dele nogle af de oplevelser med jer. Der skal også uddeles årsstjerner denne aften.

Hvis du i løbet af sommerferien får lyst til at blive spejder, er du velkommen d. 15. august. Vi vil dog gerne have et tip, så der er mad nok – ellers starter vi med almindelige spejdermøder tirsdagen efter nemlig d. 22. august. Du kan finde de forskellige enheders mødetider andet sted på hjemmesiden. Vi starter op i tre aldersgrupper efter sommerferien. Bævere og ulve samt spejdertrop.